جراحی چانه

جراحی چانه

جراحی چانه

گام نخست: انتخاب جراح قابل اعتماد

جراحی پلاستیک خواه به منظور زیبایی یا با هدف بازسازی، نیازمند انتخاب‌های فراوانی است. نخستین و مهمترین آن‌ها، انتخاب یک جراح قابل اعتماد است. یکی از بهترین شاخص‌های آموزش یک پزشک، دارا بودن دانشنامه بورد است. از جراح خود در مورد داشتن دانشنامه بورد جراحی پلاستیک سوال نمایید، چراکه این دانشنامه تنها مدرکی است که نمایانگر صلاحیت فرد برای انجام جراحی پلاستیک صورت و تمامی نواحی بدن است.

یک فوق تخصص جراحی پلاستیک برای اخذ دانشنامه بورد باید استانداردهای ذیل را دارا باشد:

  • فارغ‌التحصیل یک دانشکده پزشکی تائید شده باشد.
  • پس از پایان دانشکده پزشکی، حداقل به مدت چهار سال آموزش جراحی عمومی را گذرانده و پس از آن، سه سال دوره دستیاری فوق تخصص جراحی پلاستیک را گذرانده باشد.
  • در تمام آزمون‌های کتبی و شفاهی مربوطه، موفق شده باشد.

اعضای رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران باید:

  • فارغ التحصیل رشته جراحی پلاستیک از یکی از دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی باشند.
  • سالانه دوره‌های بازآموزی جراحی پلاستیک را گذرانده باشند.
  • اقدام به انجام اعمال جراحی در مراکز درمانی مجاز و تائید شده نمایند.
  • اصول و موازین علمی و قانونی را رعایت کرده و از منشور اخلاقی انجمن پیروی نمایند.

یک عمر زیبایی

چانه، نقش بسیار مهمی در زیبایی و تقارن صورت دارد. چانه و بینی، خصوصا از طریق سازگاری‌شان با فرم صورت،تعیین کننده تعادل در صورت هستند. جراحان زیبایی سال‌ها است که به این موضوع پی برده‌اند و به همین خاطر انجام همزمان عمل زیبایی چانه و بینی(راینوپلاستی و ژنیوپلاستی) بسیار رواج دارد. شکل چانه و زاویه دار کردن صورت می‌تواند تعیین کننده‌ی کاراکتر و شخصیتی باشد که از ظاهر فرد برداشت می‌شود. در برخی موارد کوچک کردن چانه برای تناسب با بقیه اجزای صورت و یا داشتن چانه بلند با داشتن شخصیتی قوی در ارتباط است .

عمل جراحی زیبایی چانه (ژنیوپلاستی یا منتوپلاستی) عبارت است از تغییر شکل چانه با استفاده از کاهش، تغییر شکل و یا افزایش حجم آن. مردم در سنین مختلف و به دلایل متنوعی به دنبال عمل جراحی زیبایی فک و چانه هستند. ممکن است احساس کنید که چانه و فک بسیار کوچک یا بسیار بزرگی دارید و مایل باشید برای بهبود ظاهر آن عمل جراحی انجام دهید. همچنین ممکن است چانه یا فک کوچک باشد و این باعث شود بینی بزرگ به نظر آید، در این صورت فرد به دنبال عمل جراحی زیبایی بینی است تا اندازه بینی خود را کاهش دهد؛ در حالی‌که نمی‌داند که یک چانه کوچک بینی را بزرگ‌تر به نظر می‌آورد. در مواردی انجام عمل جراحی زیبایی چانه یا فک به صورت همزمان با عمل بینی ممکن است به تعادل کلی صورت شما کمک کند ، در موارد برجسته سازی چانه ، میتوان از  تزریق ژل به چانه برای حجیم تر کردن چانه استفاده نمود . استفاده از روش تزریق ژل و چربی، حتی با کمی تزریق ژل در چانه امکان ایجاد تغییرات شگرف در ظاهر فرد وجود دارد. تزریق ژل به چانه همچنین می تواند به بهتر شدن خط فک و در بسیاری از موارد ایجاد یک ظاهر مناسب تر برای گردن کمک کند. در نتیجه برای افرادی که به دنبال ایجاد برخی تغییرات در ظاهر چانه خود هستند، زاویه دار کردن چانه با تزریق می تواند نتایج شگفت انگیز برای بیمار به همراه داشته باشد.

کاندیدای ایمپلنت چانه

  • افرادی که بینی برجسته دارند .
  • چانه های کوچک
  • افرادی که دارای گردن های گوشتی می باشند
  • چانه هایی که به فرم مربع شکل هستند

توجه داشته باشید جراحی ایمپلنت چانه به همراه جراحی زیبایی بینی  اغلب انجام می شود وگاهی در مواردی نیاز است که فرد از ایمپلنت گونه و لب برای توازن کلی صورت مورد استفاده قرار بگیرد .

کاندیدای جراحی تقویت چانه نباید:

  • در سلامت ضعیف باشید
  • انتظارات غلط درباره نتیجه عمل جراحی داشته باشید
  • دارای مشکلات قلبی یا فشار خون بالا باشند

در صورت هر گونه سوابق بیماری به پزشک خود اطلاع دهید .

اقدامات قبل از جراحی چانه

  • عدم استفاده از داروهای استروئیدی ضد التهاب یا آسپرین از دو هفته پیش از عمل
  • تا 2 هفته قبل از عمل سیگار کشیدن ممنوع است .
  • در صورتی که برش در زیر چانه زده شود از پاک کننده آنتی باکتریال صورت باید استفاده شود.در صورتی که برش در داخل دهان زده شود تا دو روز پیش از عمل از دهانشویه سه بار در روز استفاده شود.
  • خودداری از خوردن و نوشیدن تا 8 ساعت پیش از جراحی

منتوپلاستی (کوچک کردن چانه بزرگ)

اگر چانه بزرگی دارید می‌توانید برای کاهش اندازه آن، یکی از دو روش زیر انتخاب کنید:

  • تراشیدن چانه به روش ساده می‌تواند گوشه‌های اضافی چانه را برطرف کند و اندازه کلی چانه را کاهش دهد. این روش می‌تواند از طریق ایجاد یک برش کوچک در دهان یا در زیر چانه انجام شود.
  • اگر چانه شما خیلی بزرگ باشد، ممکن است عمل تراشیدن باعث ایجاد شُل شدن و افتادگی پوستی که استخوان را می‌پوشاند (پتوز) شود. در این مورد ممکن است لازم باشد کمی از استخوان سرتاسری چانه بریده شود و به سمت عقب حرکت داده شود. معمولاً استخوان چانه با پیچ و صفحات مخصوصی ثابت نگه داشته می‌شود و این پیچ و صفحات تا زمان بهبودی در چانه باقی می‌مانند. این کار باعث می‌شود پوست به استخوان سطحی چانه متصل باقی بماند و احتمال اینکه بعد از عمل شُل و افتاده شود، کاهش یابد.

برجسته و بزرگ کردن چانه کوچک

اگر چانه کوچکی دارید، برای بهبود آن و ایجاد یک چهره متعادل گزینه‌های درمانی زیادی وجود دارد. در صورتی که ارتفاع و عرض چانه و فک شما طبیعی و مناسب باشد، ممکن است یک پروتز چانه برای بهبود ظاهر آن کافی باشد. به طور کلی پروتزها برای افزایش حجم‌های کوچک مناسب هستند؛ اگر یک افزایش حجم قابل‌توجه یا فرایند جابجا کردن استخوان نیاز باشد، برای تغییر عرض و ارتفاع چانه باید یک عمل ژینوپلاستی انجام داد.

برجسته و بزرگ کردن چانه با جراحی پروتز

پروتز فک و چانه محدودیت‌های خاص خودش را دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • پروتز تنها می‌تواند یک افزایش حجم به چانه بدهد، بدون اینکه ارتفاع عمودی یا عرضی چانه را تغییر دهد.
  • پروتز معمولاً برای تقویت حجم چانه‌های کوچک‌تر استفاده می‌شود.
  • پروتز در معرض خطر آلوده شدن قرار دارد و اگر این اتفاق بیفتد باید پروتز را از جایش برداشت. سپس یا باید پروتز جدیدی که عفونت ندارد را جایگذاری کرد یا یک عمل ژینوپلاستی انجام داد.
  • گاهی اوقات پروتز می‌تواند باعث تحریک استخوان فک و در نتیجه باعث وارد شدن آسیب به ریشه‌های دندان‌ها شود.
  • گاهی اوقات ممکن است پروتز پس از جایگذاری به اطراف حرکت کند، مگر اینکه با پیچ در جای خود ثابت شده باشد.
  • گاهی اوقات لبه‌های پروتز ملموس و واضح است.

ژنیوپلاستی (جراحی برجسته و بزرگ کردن چانه کوچک)

ژینوپلاستی روشی است که اغلب تهاجمی‌تر از روش پروتز مصنوعی است؛ به این معنی که در روش ژینوپلاستی، برای تغییر شکل چانه استخوان آن برش داده می‌شود. با این حال با گذشت زمان استخوان التیام می‌یابد و در موقعیت جدید خود قرار می‌گیرد و چانه جدید، یک بخش طبیعی از چارچوب اسکلتی صورت می‌شود.

در طول فرایند بهبودی قطعات استخوان با پیچ و صفحات تیتانیومی که اغلب در آنجا باقی می‌مانند، به یکدیگر متصل می‌شوند. در صورت آلوده شدن پیچ و صفحات باید آنها را برداشت؛ این کار بسیار ساده است و روی ظاهر چانه تأثیری نمی‌گذارد.

یکی دیگر از مزایای ژینوپلاستی نسبت به پروتز چانه این است که استخوان چانه جلو برده می‌شود. عضلاتی که کف دهان و قسمت بالایی گردن را محافظت می‌کنند نیز به جلو برده می‌شوند زیرا این‌ها به قسمت پشتی چانه متصل هستند؛ بنابراین در این عمل همزمان شکل و فرم خط گردن نیز بهبود می‌یابد.

قابلیت تغییر در عمل ژینوپلاستی نسبت به  پروتز بسیار بیشتر است. با حرکت دادن چانه به سمت جلو یا عقب، شما می‌توانید ارتفاع عمودی یا عرضی چانه را تغییر دهید؛ برای کوچک کردن می‌توان قسمت کوچکی از استخوان را حذف کرد و برای بزرگ کردن می‌توان از عمل پیوند استخوان استفاده کرد. عمل پیوند استخوان را می‌توان ترجیحاً با استخوان خود بیمار و یا با یک استخوان جایگزین انجام داد.

فرایند بهبودی بعد از عمل جراحی

  • در چند روز اول کمی تورم و کبودی ایجاد می‌شود و 7 تا 14 روز طول می‌کشد فرد به فعالیت‌های طبیعی زندگی بازگردد.
  • ممکن است تا چند ماه بعد از عمل و تا زمانی که ورم چانه فروکش نکرده، شکل نهایی چانه معلوم نشود.
  • اگر از روش برش داخل دهانی استفاده شد، توصیه می‌شود تا چند روز بعد از عمل یک رژیم غذایی نرم انتخاب کنید تا زخم دهان سریع‌تر بهبود یابد.
  • معمولاً آنتی‌بیوتیک‌ها و دهان‌شویه‌ها تجویز می‌شوند؛ رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره بهبودی بسیار مهم است.
  • بعد از گذشت 6 تا 7 روز از عمل، بخیه‌ها باید برداشته شوند.

عوارض احتمالی عمل جراحی چانه

تمام عمل‌ها عوارضی دارند که عبارتند از: خطر خونریزی، عفونت و وارد آمدن آسیب به ساختارهای مجاور.

عوارض عمل جراحی چانه عبارتند از:

  • کشش و کبودی عصب‌های حسی لب پایینی که باعث می‌شود لب بی‌حس شود یا احساس سوزش کند.
  • ممکن است بعد از عمل، پوست پوشاننده نوک چانه بی‌حس شود.
  • دندان‌ها نیز ممکن است آسیب ببینند.

معمولاً بی‌حسی ایجادشده در جراحی زیبایی چانه موقتی است اگرچه ممکن است بازیابی آن هفته‌ها و ماه‌ها طول بکشد و در موارد بسیار نادر ممکن است بی‌حسی دائمی باشد. انجام تصویربرداری با اشعه ایکس می‌تواند موقعیت و طول دندان‌ها را ارزیابی کند و همچنین مشکلات مربوط به فک و دندان که از قبل وجود داشتند را نیز مشخص کند.

نتایج

عمل جراحی پروتز چانه در ظاهر عملی ساده است و در واقع نیز بسیاری از افراد با انجام این جراحی، با موفقیت درمان شده‌اند. با این حال آنالیز چانه بسیار پیچیده‌تر از یک نگاه کردن ساده به ظاهر و شکل چانه است.

در مواردی ممکن است کاشت پروتز چانه با شکست مواجه شود، به این معنا که بعد از جراحی، عوارضی مانند عفونت، بیرون‌زدگی یا جابه‌جایی پروتز بروز کند، یا بیمار از نتایج جراحی خود راضی نباشد. بدشکلی (چانه یا صورت) نیز یکی از عوارض پروتز چانه است که در صورت ناموفق بودن عمل جراحی بروز می‌کند. این حالت ممکن است بر اثر تشکیل کپسول در چانه، انقباض عضلات، چسبندگی بعد از عمل (تشکیل بافت فیبروزی در جای زخم جراحی) یا افتادگی غیر عادی عضلات منتالیس بعنوان عوارض پروتز چانه بروز کند. در صورتی که عمل جراحی پروتز چانه با شکست مواجه شود، باید پروتز را از چانه خارج کرد. در این موارد باید کپسول یا بافت‌ها و مواد خارجی زخم جراحی یا عفونت نیز برداشته می‌شوند. تعویض پروتز در این عوارض پروتز چانه توصیه نمی‌شود و در عوض بیمار مجددا برای انجام جراحی زیبایی چانه به روش ترمیمی استخوان فک، ارزیابی می‌شود.می توان جراحی پروتز چانه را همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام داد.

هزینه

هزینه برجسته کردن چانه باپروتز بسته به نوع پروتز و پیچیده بودن جراحی متفاوت است . قیمت پروتز چانه می تواند شامل دستمزد پزشک ، وسایل مورد نیاز در طول عمل و هزینه پروتز چانه باشد. همچنین  تجربه پزشک ومحل انجام جراحی نیز در قیمت آن  تاثیرگذار است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد