جراحی گوش

جراحی گوش چیست و چه کاربردهایی دارد؟

جراحی گوش چیست و چه کاربردهایی دارد؟ جراحی گوش، یک روش پزشکی است که با هدف اصلاح شرایط مختلف موثر بر گوش انجام می‌شود. این نوع جراحی را می‌توان هم به دلایل زیبایی و هم به دلایل عملکردی انجام داد و مشکلاتی مانند برجسته بودن گوش ها، ناهنجاری های گوش، کم شنوایی و عفونت های مزمن گوش را برطرف کرد. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره جراحی گوش بیان کنیم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

جراحی گوش چیست؟

اگر گوش‌های برجسته یا بدشکل، شما یا فرزند شما را آزار می‌دهد، به فکر جراحی پلاستیک باشید. جراحی گوش که اتوپلاستی نیز نامیده می‌شود می‌تواند شکل، موقعیت و نسبت گوش شما را اصلاح نماید. این جراحی می‌تواند نقایص ساختاری گوش مربوط به زمان تولد، مشکلاتی که با رشد ظاهر می‌شوند و نیز بدشکلی‌های گوش ناشی از آسیب‌ها را مرتفع کند. جراحی گوش، شکل طبیعی برای گوش‌ها ایجاد نموده و تعادل و نسبت را برای گوش‌ها و صورت ایجاد می‌نماید. تصحیح اشکالات کوچک می‌تواند تاثیر عمیقی در ظاهر فرد و اعتماد به نفس او ایجاد کند. جراحی گوش به ویژه می‌تواند موارد زیر را اصلاح نماید:

  • گوش‌های بسیار بزرگ که یک وضعیت نادر است و ماکروتیا نامیده می‌شود.
  • گوش‌های برجسته در یک یا هر دو طرف با درجات متفاوت و بدون کاهش شنوایی.
  • نارضایتی بالغین از جراحی قبلی گوش.
جراحی گوش

انواع جراحی گوش

جراحی گوش، یک عمل جراحی است که برای اصلاح ناهنجاری های مختلف گوش و بهبود ظاهر کلی گوش ها انجام می‌شود. انواع مختلفی از جراحی گوش وجود دارد که هر کدام برای رفع نگرانی های خاص و دستیابی به اهداف زیبایی شناختی خاص طراحی شده اند. در ادامه به معرفی آن ها می‌پردازیم:

اتوپلاستی

اتوپلاستی یک عمل جراحی است که معمولا برای اصلاح گوش های برجسته یا بیرون زده انجام می‌شود. این روش شامل تغییر شکل غضروف گوش برای ایجاد ظاهری طبیعی تر و متعادل تر است. اتوپلاستی همچنین می‌تواند برای اصلاح گوش های نامتقارن یا گوش هایی که در نتیجه آسیب یا ضربه تغییر شکل داده اند، استفاده شود.

ترمیم لاله گوش

ترمیم لاله گوش  برای اصلاح لاله های گوش که کشیده، پاره شده یا آسیب دیده اند انجام می‌شود. از این روش می‌توان برای ترمیم لاله های گوش که به دلیل استفاده از گوشواره ها یا گیج های سنگین کشیده شده اند و همچنین برای ترمیم لاله های گوش که در اثر ضربه یا جراحت پاره شده اند استفاده کرد.

بازسازی گوش

جراحی بازسازی گوش یک روش جراحی پیچیده است که برای بازسازی تمام یا بخشی از گوش که از بین رفته یا تغییر شکل داده است انجام می‌شود. این روش ممکن است برای افرادی که با ناهنجاری مادرزادی گوش متولد شده اند یا تمام یا بخشی از گوش را به دلیل آسیب، ضربه یا سرطان از دست داده اند، ضروری باشد.

سنجاق گوش

پینینگ گوش که به آن اتوپکسی نیز می‌گویند، یک عمل جراحی است که برای اصلاح گوش‌هایی که بیش از حد از سر بیرون زده‌اند، انجام می‌شود. این روش شامل تغییر شکل غضروف گوش و محکم کردن آن در موقعیتی است که به سر نزدیک‌تر است و در نتیجه برجستگی گوش‌ها کاهش می‌یابد.

 تغییر شکل گوش

تغییر شکل گوش یک اصطلاح گسترده است که شامل تکنیک های جراحی مختلفی است که برای تغییر شکل گوش ها و بهبود ظاهر کلی آنها استفاده می‌شود. این ممکن است شامل روش هایی برای اصلاح گوش های بدشکل، کاهش اندازه گوش های بیش از حد بزرگ، یا رفع سایر نگرانی های زیبایی شناختی مربوط به گوش ها باشد.

قرار دادن لوله گوش

قرار دادن لوله گوش، همچنین به عنوان قرار دادن لوله تمپانوستومی شناخته می‌شود، یک روش جراحی رایج است که برای درمان عفونت های مکرر گوش یا تجمع مایع مداوم در گوش میانی انجام می‌شود. در طی این روش، لوله‌های کوچکی به پرده گوش وارد می‌شوند تا امکان تخلیه و تهویه گوش میانی فراهم شود.

استاپدکتومی

استاپدکتومی یک روش جراحی است که برای درمان اتواسکلروز، وضعیتی که با رشد غیرطبیعی استخوان در گوش میانی مشخص می‌شود و می‌تواند منجر به کاهش شنوایی شود، انجام می‌شود. در طی این روش، استخوان رکابی برداشته شده و با یک پروتز جایگزین می‌شود تا عملکرد شنوایی بازیابی شود.

جراحی گوش برای چه افرادی مناسب است؟

جراحی گوش یک عمل بسیار فردی است و شما باید این عمل را با نظر خودتان انجام دهید نه به خاطر تمایل فردی دیگر یا برای شبیه شدن به یک تصویر فرضی ایده‌آل. کاندیدهای مناسب برای جراحی گوش، گروه متنوعی از افراد با نگرانی‌های مختلف مربوط به ظاهر و عملکرد گوش را در بر می‌گیرند. کودکانی که کاندیدهای مناسبی برای جراحی گوش هستند عبارتند از:

  • کودکان سالم، بدون بیماری‌های تهدید کننده حیات یا عفونت مزمن درمان نشده گوش.
  • دارای حداقل ۵ سال سن یا هنگامی که غضروف گوش کودک به اندازه کافی پایدار است که بتوان آن را اصلاح نمود.
  • دارای حس همکاری بوده و دستورات را به خوبی انجام دهد.
  • توانایی بیان احساسات خود را داشته و هنگام بحث در مورد جراحی، اعتراضی نداشته باشد.

بالغین و نوجوانانی که کاندید مناسب جراحی گوش هستند عبارتند از:

  • افراد سالمی که بیماری‌های تهدید کننده حیات یا شرایط طبی که ترمیم زخم را مختل می‌نمایند، نداشته باشند.
  • افراد غیر سیگاری.
  • افراد با نگرش مثبت که در ذهن خود اهداف مشخصی برای جراحی گوش دارند.
  • داشتن انتظارات واقع بینانه ای در مورد نتایج این جراحی

مزایای جراحی گوش

در حالی که جراحی گوش عمدتاً به دلایل زیبایی انجام می‌شود، اما می‌تواند مزایای عملکردی نیز برای افرادی با مشکلات خاص مرتبط با گوش داشته باشد که این مزیت ها عبارتند از:

  • بهبود ظاهر و اعتماد به نفس
  • داشتن ظاهر گوش متعادل و متناسب تر
  • برطرف کردن مشکلات عملکردی مربوط به گوش
  • زمان کوتاه بهبودی
  • اصلاح نقایص مادرزادی

جراحی گوش چگونه انجام می‌شود؟

جراحی گوش معمولاً توسط جراح پلاستیک یا متخصص گوش و حلق و بینی انجام می‌شود و هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان قابل انجام است. جراحی ممکن است شامل تغییر شکل غضروف، تغییر موقعیت گوش یا ترکیبی از هر دو باشد. در ادامه مرور کلی از نحوه انجام جراحی گوش ارائه شده است:

مشاوره

اولین قدم در این فرآیند، برنامه ریزی برای مشاوره با یک جراح واجد شرایط است. در طول مشاوره، جراح گوش های بیمار را ارزیابی می‌کند، اهداف و انتظارات او را مورد بحث قرار می‌دهد و گزینه های جراحی موجود را توضیح می‌دهد.

بیهوشی

جراحی گوش معمولاً با بی حسی موضعی همراه با آرامبخش برای بزرگسالان انجام می‌شود، در حالی که کودکان ممکن است به بیهوشی عمومی نیاز داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که در طول عمل ثابت و راحت می‌مانند.

برش جراحی

تصحیح شکل گوش‌های برجسته، با ایجاد یا افزایش چین آنتی هلیکس (درست در داخل لبه خارجی گوش) و کاهش اندازه غضروف بزرگ شده کونکا (بزرگترین و عمیق‌ترین تقعر گوش خارجی) انجام می‌پذیرد. برش‌های اتوپلاستی عموما در سطح پشتی گوش ایجاد می‌شوند. هنگامی که نیاز به ایجاد برش در سطح جلوی گوش باشد، برش‌ها در چین‌های گوش ایجاد می‌گردند تا مخفی بمانند. بخیه‌های قابل جذب داخلی جهت شکل دادن و پایدار کردن غضروف تازه شکل داده شده بکار گرفته می‌شوند.

تغییر شکل غضروف

اگر این روش شامل تغییر شکل غضروف باشد، جراح با دقت غضروف گوش را تراشیده و شکل می‌دهد تا به نتیجه دلخواه برسد. این ممکن است شامل برداشتن غضروف اضافی، تا کردن آن به عقب یا اضافه کردن ساپورت با بخیه های دائمی باشد.

جابجایی

در مواردی که گوش ها به طور برجسته بیرون زده اند، جراح ممکن است با ایجاد یا تقویت چین ضد مارپیچ (لبه داخلی گوش) و کاهش کاسه کانکال (ناحیه گوش خارجی) آنها را به سر نزدیکتر کند.

بستن برش‌ها

بخیه‌های خارجی برای بستن برش‌ها بکار می‌روند. تکنیک‌های متفاوتی برای این کار وجود دارد. دقت می‌شود که اجزای گوش منحرف نشده و منظره غیر طبیعی “گوش سنجاق شده” ایجاد نگردد.

مشاهده نتایج

نتیجه جراحی گوش در مورد گوش‌های برجسته، بلافاصله پس از برداشتن پانسمان‌هایی که در مراحل اولیه برای حفظ شکل جدید گوش گذاشته شده‌اند، قابل رویت است. گوش‌ها به طور دائم به سر نزدیک‌تر شده و جوشگاه‌های جراحی یا در پشت گوش یا در شیارهای طبیعی گوش مخفی هستند.

درباره جراحی گوش

آیا جراحی گوش درد دارد؟

این سوال که آیا جراحی گوش دردناک است یا خیر، یک نگرانی رایج برای افرادی است که این عمل را انجام می‌دهند. اول از همه، ضروری است که بدانیم درد می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است کمترین ناراحتی را پس از جراحی گوش تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است آستانه بالاتری برای درد داشته باشند و ممکن است روند بهبودی را چالش برانگیز تر بدانند. علاوه بر این، وسعت عمل جراحی و سلامت کلی فرد نیز می‌تواند بر سطح ناراحتی تجربه شده تأثیر بگذارد. در طول دوره نقاهت اولیه، معمولاً درجاتی از درد، تورم و حساسیت در اطراف گوش ها احساس می‌شود. این یک پاسخ طبیعی به روند بهبودی بدن است و باید پس از هر نوع مداخله جراحی انتظار داشت. با این حال، توجه به این نکته مهم است که اکثر بیماران متوجه می‌شوند که این ناراحتی با تکنیک های مناسب مدیریت درد و داروهای تجویز شده توسط جراح قابل کنترل است.

بیشتر بخوانید: جراحی بینی

هزینه جراحی گوش چقدر است؟

هزینه، همواره یکی از ملاحظات اعمال جراحی غیر اورژانس است. هزینه یک جراح برای عمل گوش ممکن است بر اساس میزان تجربه او، نوع عمل انجام شده و نیز موقعیت جغرافیایی متغیر باشد. بسیاری از جراحان پلاستیک می‌توانند در مورد نحوه هزینه‌ها راهنمایی‌هایی ارائه دهند، بنابراین حتما در این مورد سوال نمایید. هزینه‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • هزینه دستمزد جراح (حق العمل)
  • هزینه بیمارستان یا مرکز جراحی
  • هزینه بیهوشی
  • هزینه نسخه‌های دارویی
  • هزینه پوشش‌های (گارمنت‌های) پس از عمل
  • هزینه آزمایش‌های پزشکی

اکثر بیمه‌ها، هزینه‌های مربوط به اعمال جراحی گوش، عوارض آن‌ها یا جراحی‌های ثانویه جهت بهبود ظاهری گوش‌ها را تقبل نمی‌نمایند. بعضی از اعمال جراحی، به ویژه آن‌هایی که جهت تسکین شکایات طبی یا بازگرداندن عملکرد شنوایی انجام می‌گیرند ممکن است توسط بیمه پوشش داده شوند. برای جبران هزینه معمولا لازم است که پیش از عمل مدارک ارائه شوند. حتما قبل از جراحی با بیمه خود مشاوره نمایید. رضایت شما تنها وابسته به میزان هزینه نیست. هنگامی که یک جراح پلاستیک را برای جراحی گوش انتخاب می‌نمایید، به خاطر داشته باشید که تجربه او و مهارت او نیز به اندازه هزینه نهایی جراحی مهم است و هزینه را ملاک اصلی برای تعیین پزشک خود قرار ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد