لیزر و جراحی پلاستیک

نقش لیزر در جراحی های پلاستیک

لیزر برای چه افرادی موثر است؟ با لیزر می توان به درمان آسیب های پوستی که در اثر نور آفتاب و بالا رفتن سن و سال ایجاد شده است، پرداخت. یکی دیگر از کاربردهای لیزر از بین بردن چین و چروک های ریز پوستی، ناهماهنگی های رنگدانه های پوستی و زبری پوست است. برای درمان اسکار های پوستی ( برای مثال اسکارهای ناشی از آکنه ) هم استفاده از لیزر تا حدودی موثر است.

برخی از انواع سرطان های پوست در مراحل اولیه می توانند با لیزر CO2 درمان شوند. در این شرایط اولویت حفظ زیبایی است. در حالی که دیگر روش های درمانی بر درمان های تخصصی تمرکز دارند.

روش های غیر جراحی جوانسازی پوست

درماابریژن و لایه برداری های شیمیایی هم سال هاست که برای اهداف مشابهی استفاده می شوند. لیزر CO2 روشی جدید تر و هزینه بر تر است و معمولاً دقیق تر و موثر تر عمل می کند.

کدام روش جوانسازی بهتر است ؟

روش های مختلفی برای جوانسازی پوست وجود دارد. در چند دهه گذشته از روش های جراحی و غیر جراحی استفاده می شود. این روش ها تفاوت های زیادی با هم دارند. برای مثال جراحی لیفت صورت به لیفت بافت های صورت و برداشتن پوست های اضافه کمک می کند. این روش برای ناحیه فک و خط گردن که دسترسی به آن ها با لیزر امکان پذیر نیست، بهتر است. پوست اضافه بیشتر در ناحیه اطراف چشم ها وجود دارد که با جراحی بلفاروپلاستی می توان این پوست را برداشت و چربی های اضافه در این ناحیه را خارج کرده و ظاهری بهتر به زیر و بالای پلک بخشید. لیزر CO2 به کاهش چین و چروک و سفت کردن پوست در پلک پایین کمک می کند.

روند انجام لیزر صورت

در صورتی که ناحیه کوچکی از صورت نیاز به درمان داشته باشد می توان با کرم های بی حسی موضعی ناحیه را بی حس کرد. ولی برای نواحی وسیع تر شاید نیاز به تزریق بی حسی باشد. در برخی موارد برای راحتی بیشتر بیمار می توان از  داروهای آرام بخش استفاده کرد. در شرایط خاصی هم می توان بیمار را به طور کلی بیهوش کرد. در صورتی که تمام صورت نیاز به درمان با لیزر داشته باشد معمولاً از گزینه بیهوشی عمومی استفاده می شود. بعد از درمان پوست حساس است و نیاز است که با کرم های موضعی و یا پانسمان مناسب پوشانیده شود.

ترمیم پوست نیاز به هفت تا ده روز زمان دارد و در این دوره پوست قرمز رنگ است. این قرمزی به مرور و بعد از دو تا شش ماه از بین می رود. در این دوره باید از اشعه آفتاب دوری شود. در صورتی که پوست در این دوره در معرض آفتاب قرار گیرد احتمال دارد تیرگی هایی بر روی پوست تشکیل شود. این مورد در بیمارانی که پوست های زیتونی، قهوه ای و سیاه دارند شایع تر است.

برای لایه بردای سطحی و یا متوسط می توان از لیزر استفاده کرد. در این روش اشعه لیزر در لایه اپیدرم و پاپیلاری درم محدود می شود. برای لایه بردای های عمیق تر، لایه های بالایی رتیکولار درم هم برداشته می شوند.

خطرات استفاده از لیزر

تغییراتی که ممکن است در رنگدانه های پوستی اتفاق بیفتد یکی از خطرات درمان با لیزر است. البته این عارضه قابل درمان است. روشن شدن برخی نواحی پوست هم می تواند یکی از خطرات روش لیزر درمانی باشد. ایجاد اسکار در پوست های طبیعی نادر است. خطر بزرگ تری که بیماران را تهدید می کند تولید کلوئید در بیمارانی است که تحت درمان با پرتودرمانی بوده اند. زخم های سرد ( هرپس ) هم می تواند دوباره فعال شود. در بیمارانی که احتمال این خطر وجود دارد می توان از درمان های پیشگیرانه کمک گرفت.

نتیجه گیری

نقش لیزر در جراحی های پلاستیک صورت غیر قابل چشم پوشی است. آشنایی با مزایا و کارکرد های این روش درمانی می تواند دید جامع تری برای افراد متقاضی فراهم کند.

منبع : https://baaps.org.uk/patients/procedures/20/lasers_in_plastic_surgery

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد