کاهش چشمگیر و نوسانات وزن و روند طبیعی افزایش سن، موجب افتادگی پوست در نواحی پایین تنه می شوند. جراحی لیفت اندام تحتانی به متراکم کردن و پیکر تراشی در نواحی از بدن مانند باسن ، داخل و خارج ران ها و لگن و شکم می پردازد. در این جراحی پوست اضافی بدن که موجب از بین رفتن ظاهر زیبای فرد و محدودیت در حرکت وی می شود، از بین می رود. در صورتیکه شما به وزن ایده آل خود نزدیک شده اید و یا لیفت بالا تنه را انجام داده اید، جراحی لیفت اندام تحتانی برای شما مناسب به نظر می رسد. هر ساله هزاران نفر تحت جراحی موفق لیفت اندام تحتانی قرار گرفته و از نتایج مثبت این عمل خشنود می گردند.
چه موقع جراحی لیفت اندام تحتانی انجام می گیرد یا مورد نظر است؟
- در صورتیکه کاهش وزن چشمگیری بر اثر جراحی باریاتریک معده و یا رژیم غذایی به دست آورده اید.
- در صورتیکه لایه های نازکی از چربی در زیر پوست لگن، ران، شکم و باسن شما جمع شده باشد.
- در صورتیکه تجمع بیش از حد پوست در ناحیه تحتانی بدن خود دارید و عوارضی همچون محدود شدن تحرک، ایجاد خارش، عفونت و جوش های پوستی گریبانگیر شما شده است.
- در صورتیکه از آویزان بودن پوست خود احساس ناراحتی می کنید.
- در صورتیکه اعتماد به نفس شما با جراحی لیفت اندام تحتانی بهبود می یابد.
مزایای لیفت اندام
- پوست اضافی و آویزان که بعد از کاهش چشمگیر وزن و یا جراحی باریاتریک معده ایجاد شده است، از بین می رود و در نتیجه موجب دستیابی به نتایج مطلوب و ایده آل می شوید.
- از تجمع بیش از حد پوست در ناحیه تحتانی بدن خود که موجب عوارضی همچون محدودیت حرکت، ایجاد قرمزی و عفونت می شود، خلاص می شوید.
- موجب افزایش اعتماد به نفس در افراد با بهبود ظاهری می شود.
مزایای لیفت اندام تحتانی
- یک روش جراحی با طول دوره نقاهت می باشد.
- احتمالا نیاز به یک تا سه روز بستری در بیمارستان و یا استراحت در منزل دارید.
- احتمال ایجاد اسکارهای خفیف که در ناحیه خط بیکینی پنهان می شود.
آیا من کاندیدای خوبی برای جراحی لیفت اندام تحتانی می باشم؟
زمانیکه به وزن مناسب خود رسیدید و یا تحت عمل جراحی باریاتریک معده قرار گرفتید، ممکن است هنوز از ظاهر خود بر اثر ایجاد پوست اضافی در اطراف قسمت پایینی شکم، افتادگی دیواره ماهیچه ای و پوست چروک خورده و آویزان ران ها و باسن ناامید بوده و به نتیجه مطلوب خود نرسیده باشید.
لیفت اندام تحتانی که اسکارهای خفیف را در ناحیه خط بیکینی پنهان می کند، می تواند به طور چشمگیری پوست آویزان شده در مناطق خاص و سلولیت های زیر پوست کمر را تا حد زیادی بهبود بخشد.
برخی از دلایلی که شما را مستعد انجام لیفت اندام تحتانی می کنند
- زمانیکه شما تحت جراحی باریاتریک معده قرار گرفته اید و یا به کاهش وزن چشمگیری بر اثر رژیم غذایی دست یافته اید.
- بارداری و افزایش سن می تواند موجب شل شدن پوست و افزایش سلولیت های زیر کمر شوند.
- زمانیکه پوست شما در نواحی لگن، اطراف، جلو و داخل ران ها و ناحیه شکم دچار شل شدگی می شود.
- زمانیکه شما علائمی از افتادگی پوست و پوست اضافی در دیواره های شکم و باسن دارید.
- زمانیکه شما حاضر به پذیرفتن اسکارهایی پیرامون کمر خود هستید.
- از مصرف دخانیات خودداری می کنید. مصرف دخانیات موجب کند شدن روند بهبود شده و خطر عوارض جدی جراحی را افزایش می دهد. اگر سیگار می کشید و قصد انجام جراحی لیفت اندام تحتانی را دارید، می بایست حداقل از شش هفته قبل آنرا ترک نمایید.
- وزن شما می بایست حداقل برای یک سال ثابت بوده و تصمیم به کاهش وزن بیش تر را نداشته باشید. برای رسیدن به نتایج مطلوب، جراحی بادی کانتورینگ نباید تا تقریباً دو سال پس از برنامه کاهش وزن شدید انجام شود. این مدت زمان به پوست شما اجازه می دهد تا حد امکان جمع شده و منقبض گردد. همچنین تغذیه شما می بایست تثبیت شده و بهینه باشد. این فاکتورها می توانند شما را در زمان ریکاوری همراهی نمایند.
- در صورتیکه شما در سلامت کامل بوده و به بیماری های قلبی و دیابت مبتلا نباشید. افرادیکه دارای سطح سلامتی قابل قبولی نباشند، کاندید مناسبی برای پروسه بادی کانتورینگ نیستند. شما می بایست برای انجام جراحی پلاستیک از پزشک عمومی و یا پزشک درمانگر خود اجازه دریافت نمایید.
- در صورتیکه شما رژیم غذایی سالمی داشته باشید. مشکلاتی همانند کمبود پروتئین در بدن می تواند بر روی روند بهبودی شما تأثیر گذار باشد.
- در صورتیکه شما استقامت ذهنی بالایی داشته باشید. جراحی های کانتورینگ نیازمند صبر و استقامت می باشند.
اگر دارای سلامت عمومی خوبی هستید و نگرش مثبت و واقع گرایانه ای نسبت به نتیجه جراحی لیفت اندام تحتانی دارید، احتمالاً می توانید کاندید مناسبی برای انجام این عمل باشید.
روند جراحی لیفت اندام تحتانی
- جراح فوق تخصص پلاستیک شما، برشی پیرامون و اطراف لگن شما در نواحی که محل تجمع پوست و چربی های اضافی می باشند، انجام می دهد و به سفت کردن و بازسازی پوست شما در این نواحی اقدام می نماید.
- پوست باقی مانده در ناحیه باسن و ران ها به سمت بالا کشیده می شود و پوست و لایه های زیرین آن سفت می گردد. در این قسمت از جراحی، شما به روی شکم و یا پهلوها قرار خواهید گرفت.
- زمانیکه جراح فوق تخصص پلاستیک می خواهد بر روی پشت و پهلوهای شما کارکند، شما به پشت برگردانده می شوید. بنابراین با این کار جراح می تواند رو به روی شما قرار گرفته و تسلط بیش تری بر روند جراحی پیدا نماید.
- پیش از جراحی لیفت اندام تحتانی مباحثی در خصوص دو گزینه ای که می بایست انتخاب نمایید مطرح می گردد. اولین گزینه ترکیب کردن این جراحی با کانتورینگ شکم یا ابدومینوپلاستی می باشد. گزینه بعدی در مورد ترکیب جراحی لیفت اندام تحتانی با لیفت داخل ران است. این گزینه در صورتی مطرح می شود که شما پیش تر ابدومینوپلاستی انجام داد باشید و یا اصلاً شکم شما نیازی به ابدومینوپلاستی نداشته باشد.
- برش هایی که در جراحی لیفت اندام تحتانی زده می شوند، به منظور کنترل کشش و تورم در لایه های مختلف پوست به هم آورده می شوند. به واسطه بخیه های دقیق و عمیقی که در بافت های زیرین پوست زده می شوند، کانتورهای جدید با ظاهری بهتر ایجاد می گردند. بخیه ها، چسب های پوستی و نوارهای مخصوص به منظور به بستن برش های انجام شده استفاده می شوند.
ترکیب لیفت اندام تحتانی با لیپوساکشن
شما می توانید به منظور رسیدن به بهترین کانتور و تنظیم خطوط بدن، لیپوساکشن را به جراحی لیفت اندام تحتانی اضافه نمایید. لیپوساکشن می تواند خطوط بدن را که بر اثر لیفت بدن کمی دچار ناهمگونی شده اند، صاف و یکدست نماید. به منظور تعیین استراتژی همه جانبه جراحی می بایست با مباحثه و معاینات دقیق صورت پذیرد.
ابدومینوپلاستی یا لیفت ران
شما می توانید لیفت اندام تحتانی را با کانتورینگ شکم یا تامی تاک (ابدومینوپلاستی) و یا لیفت داخلی ران ترکیب نمایید.
لیپوساکشن
از آنجائیکه در این جراحی اندام تحتانی لیفت پیدا کرده و قسمت های آویزان کشیده می شوند، سنگینی بیش از حد تجمع بافت ها در طول عمل ممکن است از طولانی شدن اثرات ناشی از جراحی جلوگیری به عمل بیاورند. در چنین مواردی، جراح فوق تخصص پلاستیک ممکن است لیپوساکشن را پیش از آن که تحت لیفت اندام تحتانی قرار بگیرید، تجویز نماید. در صورتیکه انجام روند فوق الذکر امکان پذیر نباشد، شما ممکن است لیپوساکشن را برای کاهش حجم توده های چربی در نواحی همچون ران ها و باسن پیش از انجام جراحی لیفت اندام تحتانی انجام دهید.
اسکارهای ناشی از جراحی
اسکارهای ناشی از برش جراحی لیفت اندام تحتانی که در اطراف و دور تا دور شکم زده می شوند، معمولاً با لباس زیر شما قابل پنهان شدن می باشند. بسته به ترجیح و نظر شما، جراح فوق تخصص پلاستیک می تواند این برش ها را بالاتر یا پایین تر از ناحیه مورد نظر اجرا نماید.اسکارها و برش های ناشی از جراحی چگونه اند؟برش هایی که در جراحی لیفت اندام تحتانی زده می شوند، اسکارهایی دائمی و قابل توجهی در ناحیه پایین تنه از خود بر جای می گذارند. این اسکارها از پایین معده و درست در ناحیه خط رویش موهای شکم آغاز شده و تا ناحیه استخوان لگن ادامه پیدا می کند. در ناحیه لگن اسکارهایی که دور تا دور لگن زده شده اند به یکدیگر می رسند. محل اسکارهای ناشی از جراحی بر طبق امکان پوشیده شدنشان با لباس تعیین می شوند.
انتخاب بهترین جراح
برای دریافت بهترین نتایج از این جراحی باید در انتخاب جراح خود دقت بسیاری نمایید. یکی از بهترین شاخصهای آموزش یک پزشک، دارا بودن دانشنامه بورد است. از جراح خود در مورد داشتن دانشنامه بورد جراحی پلاستیک سوال نمایید، چراکه این دانشنامه تنها مدرکی است که نمایانگر صلاحیت فرد برای انجام جراحی پلاستیک صورت و تمامی نواحی بدن است.
انتخاب جراح فوق تخصص پلاستیک با توجه به موارد ذیل، بسیار مهم تلقی می شود:
- تحصیلات، تعلیم و گواهی نامه ها
- تجربه در زمینه لیفت اندام تحتانی
- میزان راحتی شما با وی
پس از انتخاب جراح فوق تخصص پلاستیک که در نزدیکی محل زندگی شما بوده و دارای تأییدیه و تجربه در زمینه جراحی لیفت اندام تحتانی باشد، می بایست جلسه ای در مطب وی برای برگزاری انجام مشاوره، ترتیب دهید. معمولاً به دلیل طولانی شدن جلسه اول مشاوره، این جلسات برای شما هزینه بر خواهند بود.
اولین جلسه مشاوره لیفت اندام تحتانی
در جلسه مشاوره اولیه شما فرصت صحبت کردن در مورد اهداف زیبایی خود را پیدا خواهید نمود. جراح فوق تخصص پلاستیک، شما را به عنوان کاندیدی برای لیفت اندام تحتانی مورد ارزیابی قرار می دهد و کاربرد این جراحی را برای شما شفاف سازی می نماید. اهداف شما از این جراحی و شرایط سلامتی شما، هر دو موضوعاتی هستند که می بایست در این جلسه مطرح شوند.شما می بایست برای صحبت کردن در مورد سابقه پزشکی خود و پاسخ به سوالات ذیل در جلسات مشاوره آماده شوید:
- آیا شما به داروی خاصی آلرژی دارید یا در شرایط پزشکی ویژه ای قرار گرفته اید؟ آیا به دلیل شرایط خاصی که دارید تحت درمان قرار گرفته اید؟
- آیا پیش تر جراحی انجام داده اید؟
- داروها، ویتامین ها و مکمل های گیاهی که در حال حاضر مصرف می کنید چیست؟
- مصرف الکل، تنباکو و مواد مخدر تفننی شما در حال حاضر به چه صورتی است؟
- سابقه شما در خصوص انجام جراحی های غیر تهاجمی چگونه است؟
چه انتظاراتی در خصوص نتیجه جراحی لیفت اندام تحتانی دارید؟ انگیزه اصلی شما از انجام این جراحی چیست همچنین جراح فوق تخصص پلاستیک شما نسبت به موارد ذیل اقدام می نماید:
- از شما می خواهد تا در آینه ای نگاه کرده و به طور دقیق نقاطی را که خواهان بهبود آنها می باشید را مشخص نمایید.
- عکس هایی پیش از جراحی از شما گرفته می شود و تغییراتی که قرار است بر روی بدنتان اعمال شود، توسط کامپیوتر تصویر سازی می گردد.
- وضعیت سلامتی شما را که شامل خطرات جراحی نیز می شود، مورد بررسی قرار می دهد.
- الاستیسیته پوست شما را مورد بررسی قرار می دهد.
- در مورد گزینه های پیش روی شما صحبت می نماید و توصیه هایی در رابطه با دوره درمانی به شما می کند.
- در مورد نتیجه جراحی لیفت اندام تحتانی صحبت کرده و ریسک ها و خطرات احتمالی را به مباحثه می گذارد.
- در مورد نوع بیهوشی که در طول جراحی استفاده می شود، با شما صحبت می نماید.
برنامه جراحی لیفت اندام تحتانی
بر اساس اهدافی که شما برای جراحی لیفت اندام تحتانی دارید، فیزیک بدنی شما و فعالیت های بدنیتان، جراح فوق تخصص پلاستیک اطلاعاتی در خصوص موارد ذیل به شما می دهد که شامل:
- رویکردی در رابطه با نوع پروسه جراحی و جراحی هایی که به عمل لیفت اندام تحتانی اضافه می شوند.
- نتایج حاصل از جراحی که پیش تر آنها را پیش بینی نموده اید.
- منفعت مالی شما در این جراحی
- عوارض جانبی و خطراتی که ممکن است در پی انجام این جراحی گریبانگیرتان شوند.
- گزینه های پیش روی شما در خصوص بیهوشی و محل انجام جراحی لیفت اندام تحتانی
- مواردی که برای آمادگی این جراحی می بایست رعایت نمایید.
- مواردی که می توانید پس از جراحی منتظر آنها باشید.
- عکس های قبل و بعد افرادی که شرایط مشابه شما را دارند نشان می دهند و به تمامی سوالات شما پیرامون جراحی پاسخ می دهند.
سوالاتی که بیماران قبل از عمل باید از جراح خود بپرسند
پویایی شما در جراحی لیفت اندام تحتانی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. لذا پیشنهاد می شود تا سوالات ذیل را در جلسات مشاوره اولیه مطرح نمایید:
- آیا من کاندید مناسبی برای انجام جراحی لیفت اندام تحتانی هستم؟
- آیا نتایج مورد نظر من قابل قبول و واقعگرایانه می باشند؟
- آیا اسکارهای من به صورت مشهود باقی می مانند؟ اسکارهای ناشی از جراحی لیفت اندام تحتانی کجا قرار می گیرند؟
- کدام یک از روش های بیهوشی را برای من توصیه می کنید؟
- هزینه جراحی لیفت اندام تحتانی چقدر می شود؟
- برای رسیدن به بهترین نتایج، چه انتظاری از من دارید؟
- باید در انتظار چه نوعی از دوره نقاهت باشم؟ چند وقت پس از جراحی می توانم به فعالیت های روزمره ام باز گردم؟
- عوارض جانبی و خطرات ناشی از این جراحی چیست؟
- گزینه های پیش روی من زمانیکه نتایج حاصل از جراحی منطبق با اهداف توافقیمان نباشد کدامند؟
اقدامات و مراقبت های قبل از جراحی لیفت اندام تحتانی
جراح فوق تخصص پلاستیک شما، دستورالعمل های آمادگی پیش از جراحی را برایتان فراهم می کند، به تمامی پرسش های مطرح شده پاسخ می دهد، جزئیات پرونده پزشکی شما را دریافت نموده و آزمایش های فیزیکی به منظور مشخص کردن میزان آمادگی بدنی شما برای انجام جراحی تجویز می نماید.
جراح فوق تخصص پلاستیک به منظور پیشرفت هر چه بیش تر پروسه جراحی، رعایت موارد ذیل را از شما درخواست می نماید:
- به منظور ارتقا روند بهبود شما در دوران نقاهت، مصرف دخانیات را از حداقل شش هفته قبل از جراحی متوقف نمایید.
- پیش از انجام جراحی از مصرف آسپرین، داروهای ضد انعقاد و داروهای گیاهی که موجب افزایش خونریزی شما می شوند، خودداری نمایید.
- بسته به نوع جراحی که انتخاب می شود، رطوبت رسانی و مصرف به اندازه آب قبل و بعد از جراحی به منظور افزایش امنیت دوران نقاهت و بازدهی بیش تر بسیار مهم تلقی می شود.
- در صورتیکه معیارهایی برای وزن خود انتخاب کرده اید و یا قصد تغییرسبک زندگیتان را دارید، بیشترین تلاشتان را برای رسیدن به این اهداف نمایید تا به بهترین نتایج دست یافته و شانس بروز خطرات ناشی از این جراحی را کاهش دهید.
- بسته به وزنی که پیش از جراحی داشته اید، شما می بایست بر روی وزن ایده آل خود ثابت بمانید. پیش از جراحی لیفت اندام تحتانی جراح فوق تخصص پلاستیک شما بهتر است به منظور بررسی اینکه شما در حال حاضر به وزن ایده آل خود رسیده اید یا نه، با جراح متخصصی که پیش تر نزد وی جراحی باریاتریک انجام داده اید صحبت نماید.
- در صورتیکه جراحی لیفت اندام تحتانی شما نیازی به بستری نداشته باشد، بهتراست فردی را به عنوان همراه داشته باشید تا شما را تا منزل همراهی کرده و طبق توصیه های جراح از شما مراقبت و پرستاری نماید.
- یک سیستم پشتیبانی کننده برای حداکثر مراقبت در دوران نقاهت خود در نظر بگیرید. این موضوع برای دوران نقاهت شما بسیار حساس و مهم تلقی می شود. در صورتیکه کودکی با سن کم تر از 5 سال در منزل دارید، می بایست فردی را داشته باشید تا حداقل دو هفته از وی مراقبت نماید. بلند کردن اجسام سنگین، شست و شوی لباس و تمییز کردن منزل از جمله مواردی می باشند که می بایست در دوران نقاهت از انجام دادن آنها اجتناب نمود.
- منزل خود را برای دوران نقاهت آماده نمایید. جراح فوق تخصص پلاستیک تمهیداتی برای این دوران دارد که می توانند برای شما کمک کننده باشند. برای مثال شما می توانید اجسام مورد نظرخود را به منظور دسترسی بهتر از قفسه های بلند به پایین بیاورید.
- پیش از آمدن به بیمارستان چند وعده غذایی را آماده نمایید تا پس از بازگشت به راحتی آنها را گرم کرده و استفاده نمایید. بهتر است یخچال خود را از میوه، سبزیجات و گوشت پر نمایید. گوشت خالص و بدون چربی می تواند به بهبود شما در این دوران کمک نماید. همچنین نمک موجب تورم می شود، بنابراین از مصرف آن خودداری کنید.
- در زمان خواب شبانگاهی وسایل مورد نیاز خود همچون تلفن، کنترل تلویزیون، مجله و کتاب را در دسترس قرار دهید. تخت خود را با بالشت های مورد نیازتان آماده نمایید.
- در مورد پوششی که در هنگام رفتن به بیمارستان مورد نیازتان می شود، از جراح فوق تخصص پلاستیک خود پرسش نمایید.
- سعی کنید تا جای ممکن آرامش خود را حفظ نموده و کارهای سخت روزمره خود را برای مدتی کنار بگذارید.
روز پس از جراحی لیفت اندام تحتانی
- جراحی شما در بیمارستان های معتبر و مجهز به تجهیزات ریکاوری و اورژانسی و یا کلینیک های مجهز به اتاق عمل انجام می پذیرد. جراح فوق تخصص پلاستیک شما بر اساس جزئیات پروسه جراحی شما، زمان جراحی لیفت اندام تحتانی را تخمین می زند.
- شما داروهایی به منظور افزایش میزان راحتیتان در طول جراحی دریافت می نمایید. بی حسی موضعی که با داروهای مسکن ترکیب می شود، یکی از گزینه های پیش روی شما می باشند. اما بی هوشی عمومی برای این جراحی از سایر روش ها رایج تر است. پزشک بیهوشی و یا پرستاری که بیهوشی شما را بر عهده می گیرد، علائم حیاتی و سطح هوشیاری شما را مورد بررسی قرار می دهد. زمانیکه شما بی هوش می شوید، تیوپی در داخل دهان شما به منظور کسب اطمینان از ایمن بودن مجرای تنفسیتان در حین تغییر وضعیت بدن شما در لیفت اندام تحتانی، قرار داده می شود.
- به منظور افزایش ایمنی این جراحی، در طول عمل لیفت اندام تحتانی مانیتورهای مختلفی برای چک کردن قلب، فشارخون، نبض و میزان اکسیژن در گردش خون شما به کار گرفته می شوند.
- جراح فوق تخصص پلاستیک از طرح درمانی که پیش تر در مورد آن با شما صحبت کرده بود، پیروی می کند. زمانیکه پروسه جراحی شروع می شود، جراح چندین تکنیک را با هم ترکیب کرده و یا به منظور رسیدن به بهترین نتایج، روش مورد نظر را تغییر می دهد.
زمانیکه چشمان خود را باز کرده و به هوش می آیید:
- درن ها به منظور تخلیه مایعات ترشح شده از قسمت های برش خورده بر روی ناحیه مورد نظر کار گذاشته می شوند.
- شما لباس مخصوص و سفتی به منظور کنترل تورم، محافظت از بافت های آویزان و صاف کردن پوست بر تن می کنید. این گن ممکن است در زمان جراحی و یا بعد از آن مورد استفاده قرار بگیرد.
- پس از آنکه جراحی با موفقیت به پایان رسید، شما به اتاق ریکاوری برده می شوید تا همچنان به طور دقیق تحت نظارت پزشکان قرار بگیرید.
- ممکن است شما با وجود مراقبت های حرفه ای پرستاری به خانه فرستاده شوید و یا دو الی سه روز را در یک مرکز مراقبتی یا بیمارستان بستری شده و تحت نظر قرار بگیرید مگر آنکه شما و یا جراح فوق تخصص پلاستیکتان برنامه دیگری برای ریکاوری سریع داشته باشد. تحت هیچ شرایطی جراح شما اجازه تنها بازگشتن به خانه و ماندن در منزل بدون حضور هیچ فرد بزرگسالی را نخواهد داد. در رابطه با تصمیم گیری در مورد این موضوع، از توصیه های جراح فوق تخصص پلاستیک پیروی نمایید.
- پیش از آنکه به خانه بروید، شما یا همراهتان(شخصی که برای بازگرداندن شما به خانه آمده است) می بایست از راحت و تنظیم بودن تیوب های تخلیه کننده اطمینان حاصل نمایید.
دوره نقاهت و بهبودی لیفت اندام تحتانی
جراح فوق تخصص پلاستیک با شما در خصوص طول دوران نقاهت پیش از آنکه بتوانید به فعالیت های روزمره خود بازگردید، صحبت خواهد کرد. پس از جراحی شما و پرستارتان در مورد جزئیات مربوط به مراقبت های پس از جراحی صحبت خواهید نمود. برخی از این اطلاعات شامل:
- درن ها (در صورتیکه در محل جراحی کار گذاشته شده باشند)
- علائم و مواردی که نرمال هستند و شما ممکن است پس از جراحی تجربه نمایید.
- هر علائمی مبنی بر عوارض جانبی جراحی
بلافاصله پس از جراحی لیفت اندام تحتانی
به طور کلی انتظار می رود پس از این جراحی از بانداژ، گن های مخصوص عمل و درن ها استفاده شود. همچنین شما به منظور بهره مندی از خدمات تخصصی پرستاری حداقل دو روز را در بیمارستان و یا سایر مراکز معتبر بستری می شوید. در طول این دوران، شما یادخواهید گرفت تا چطور از درن ها مراقبت کنید و به راحتی راه بروید یا تحرک نمایید.
- وقتی تأثیر ماده بیهوشی از بین می رود، ممکن است احساس درد به سراغتان بیاید. در صورتیکه این درد ها بیش از حد و پایدار شدند، با پزشک خود تماس حاصل نمایید. همچنین شما قرمزی و تورم را پس از جراحی لیفت اندام تحتانی تجربه می نمایید. در برخی موارد این تورم برای هفته ها و یا ماه ها با شما باقی می ماند. حتی در صورتیکه این درد ها و تورم ها حالت طبیعی داشته و یا علائمی از بروز مشکل را گزارش دهند، با پزشک خود برای دریافت مشاوره تماس بگیرید.
- اطمینان حاصل نمایید که به اندازه کافی از کمک ها و حمایت های داخل خانه برخوردار می شوید. شاید وسوسه شوید که به سرعت برای انجام کارهای منزل اقدام نمایید. اما برای حداقل دو هفته می بایست جلوی خود را بگیرید و از انجام کارهای سنگین مانند بلند کردن اجسام برای 4 الی 6 هفته خودداری نمایید. اگر فرزند کوچکی در منزل دارید، برای دو هفته می بایست از شخص دیگری بخواهید که نگهداری از وی را بر عهده گیرد.
- از جراح فوق تخصص پلاستیک خود بخواهید تا نحوه صحیح خوابیدن از جمله استفاده از بالشت ها برای حداقل کردن وارد آمدن فشار به بخیه ها، کاهش درد و امکان باقی ماندن اسکارهای کم تر را به شما آموزش دهد.
- تورم که از متداول ترین عوارض جانبی جراحی لیفت اندام تحتانی می باشد، توسط گن های مخصوص جراحی کنترل می شود. این لباس ها موجب کاهش تورم، محافظت از بافت های آویزان و صاف کردن پوست می شوند.
- درن ها هم تورم ناشی از جراحی را کنترل کرده و به منظور جمع آوری و از بین بردن مایعاتی که در محل برش های جراحی تجمع کرده اند، استفاده می شوند. جراح فوق تخصص پلاستیک از شما می خواهد تا به طور روزانه مایعاتی که در این تیوب ها جمع می شوند را اندازه گیری نمایید. زمانیکه این ترشحات به اندازه کافی تقلیل یابند، این تیوب ها در مطب جراح فوق تخصص پلاستیک برداشته می شوند. درن ها دو الی سه هفته و یا حتی بیش تر بر روی ناحیه مورد نظر باقی می مانند.
- روز پس از جراحی لیفت اندام تحتانی تشویق به راه رفتن می شوید.
چهارچوب دوره نقاهت پس از لیفت اندام تحتانی
از تمامی دستورالعمل های پس از جراحی شامل راهنمایی هایی در مورد بانداژها، درن ها، مصرف آنتی بیوتیک و حتی در صورتیکه تجویزهای انجام شده و سطح فعالیت های بدنی شما ایمن است، پیروی نمایید.
- ویزیت های هفتگی که با توجه به وضعیت شما تنظیم می شوند، به بهبودی شما در دوران نقاهت کمک شایانی می نمایند.
- فعالیت های بدنی شما می بایست با توجه به روند بهبودی زخم های ناشی از برش جراحی تنظیم شوند.
- زمانیکه درن ها برداشته می شوند، حرکت کردن و فعالیت بدنی راحت تر می شوند.
- احساس ناراحتی که در پی جراحی ایجاد می شود، بعد از یک الی دو هفته از بین می رود. جراح فوق تخصص پلاستیک برای کاهش دردهای شما در منزل، داروهای مسکن تجویز می نماید. شما احتیاج دارید تا چند هفته پس از جراحی از گن های مخصوص استفاده نمایید و جراح فوق تخصص پلاستیک شما ممکن است برنامه غذایی خاصی را برای شما تجویر نماید.
- بخیه ها عموماً پس از دو هفته در مطب جراح شما برداشته می شوند.
- بهبودی کامل برش هایی که دور تا دور بدنتان زده می شوند، ممکن است 4 هفته و یا بیش تر طول بکشد.
- ممکن است بهبود زخم ها به تأخیر بیافتند. اما به ندرت نیاز به جراحی ترمیمی پیدا می کنند.
- شما احتیاج دارید تا برای حداقل دو الی سه هفته کار خود را رها کنید و فعالیت های نرمال خود را برای 4 الی 6 هفته محدود نمایید.
- شما کمی احساس ناراحتی خواهید داشت. اما این ناراحتی ها به راحتی با داروهای مسکن قابل کنترل می باشند.
- شما می بایست 6 الی 8 هفته برای انجام فعالیت های ورزشی خود صبر نمایید تا بتوانید مجدداً آن ها را از سر بگیرید.
- کبودی ها و بد رنگی ها در عرض چند هفته از بین می روند و انتظار می رود تورم ناشی از جراحی پس از چند ماه کاهش بیابد. اگر چه اسکارهای ناشی از جراحی دائمی هستند، اما پس از 12 ماه به میزان زیادی محو شده و باقی آنها به وسیله لباس پوشش داده می شوند.
نتایج مثبت ناشی از جراحی لیفت اندام تحتانی تا چه مدت باقی می مانند؟
تأثیر لیفت در جراحی لیفت اندام تحتانی برای بیشتر نقاط مورد نظر دائمی می باشد. همچنین کانتورینگی که در اثر حذف کردن چربی و پوست اضافی از بدن به دست می آید نیز دائمی است. زیر سازی، بهبود دادن و سفت کردن پوست ران ها و باسن نیز دائمی و همیشگی می باشند. به طور طبیعی اندکی پس از انجام جراحی لیفت اندام تحتانی پوست ریلکس شده و بافت های پیوندی از بین می روند و به طور کلی با افزایش سن پوست دچار افتادگی و شل شدگی می شود.
حفظ و ادامه ارتباط با جراح فوق تخصص پلاستیک و زیبایی به منظور حفظ ایمنی، زیبایی و سلامتی بهتراست به مطب جراح فوق تخصص پلاستیک خود مراجعه نمایید هر چند که تغییرات قابل توجهی در جراحی لیفت بدن خود مشاهده نکنید. در صورت داشتن سوال و یا نگرانی خاصی، بهتر است با وی تماس حاصل نمایید.
هزینه جراحی لیفت اندام تحتانی
هزینه جراحی لیفت اندام تحتانی به مواردی از قبیل تجربه و سابقه جراح، روشی که برای جراحی انتخاب می شود و موقعیت جغرافیایی کلینیک بستگی دارد. هزینه این جراحی شامل موارد ذیل می شود:
- هزینه بیهوشی
- هزینه تجهیزات بیمارستان
- تست های پزشکی
- داروهای تجویز شده
- دستمزد جراح
ایمنی و خطرات جراحی لیفت اندام تحتانی
خوشبختانه عوارض جانبی قابل توجهی که ناشی از جراحی لیفت اندام تحتانی باشند، بسیار نادرند. جراح فوق تخصص پلاستیک در جلسه مشاوره در مورد عوارض ناشی از لیفت اندام تحتانی با شما صحبت خواهد نمود.
هر جراحی که صورت می پذیرد، شامل خطرات و عوارض جانبی نیز می شود. برخی از عوارض احتمالی که ممکن است در هر جراحی گربانگیرتان شوند، شامل:
- عوارض جانبی مربوط به بیهوشی
- هماتوم یا سروما (تجمع خون یا مایعات در زیر پوست که ممکن است احتیاج به خارج کردن پیدا نمایند)
- خونریزی و عفونت
- تغییر در حس طبیعی بدن
- اسکار
- واکنش های آلرژیک
- آسیب به بافت ها و ساختارهای زیرین
- غیر موفقیت آمیز بودن نتایج جراحی به گونه ای که نیاز به جراحی ترمیمی باشد.
با رعایت نکات و دستورات گفته شده از سوی پزشک، احتمال بروز چنین عوارضی به حداقل خواهد رسید.
Source: https://www.smartbeautyguide.com/procedures/body/lower-body-lift/